6

Abans de fer un viatge internacional, assegureu-vos d’estar al dia amb totes les vacunes, tant les de rutina com les necessàries per al seu viatge.

És important recordar que alguns viatges internacionals presenten major risc per a la salut, en particular els que tenen com a destinació àrees rurals i països en desenvolupament. Aquests riscos depenen d’una varietat de factors, per exemple:

  • El lloc on es viatja
  • Les activitats que es faran durant el viatge
  • L’estat de salut actual de la persona
  • Les vacunes que hagi rebut

Un viatge exigeix sempre una preparació acurada, que inclogui una correcta informació sanitària del país de destinació, així com dels riscos i les precaucions que cal prendre per gaudir-ne amb bona salut. Per això, abans de qualsevol viatge a un país considerat de risc per a la salut, convé fer una consulta a una unitat especialitzada de salut internacional.

És fonamental que els que viatgen siguin assessorats per professionals que estiguin formats i actualitzats en el tema. Les agències de turisme no són entitats que reemplacin el consell mèdic.

Algunes d’aquestes malalties que hi ha en alguns d’aquests països en desenvolupament es prevenen amb vacunes; altres, en canvi, a través de mesures més o menys específiques. Per exemple, hi ha destinacions per als quals el metge entrenat en l’especialitat avalua d’acord amb els riscos la pertinència de la prescripció de fàrmacs contra el paludisme (o malària), la diarrea del viatger, el mal de muntanya, etcètera. Finalment, hi ha recomanacions contra les mossegades d’animals, el busseig. I per descomptat, un capítol a part és l’assessorament de grups especials, com les embarassades, les persones amb malalties del sistema immune, etcètera.

El Programa de vacunacions i consells de salut per a viatgers internacionals que oferim proporciona una atenció individualitzada a les persones que es desplacen a països on cal prendre mesures preventives especials.

En aquesta unitat li proposarem concells, administrarem les vacunes necessaries i la profilaxis a més de proporcionar-li altres mesures preventives.
Al Centre Mèdic les Moreres i Centre Mèdic Montcada oferim un espai dedicat al viatger on incolem concells, la vacunació internacional, i fins a l’atenció a la patologia importada després del viatge.

Consell al viatger internacional

  • Informació sobre mesures preventives generals en viatges a qualsevol país o zona del món.
  • Recomanació i administració de vacunes.
  • Recomanació i prescripció de tractament preventiu per a la malària o paludisme.
  • Consell o farmaciola per a viatgers.
  • Visites urgents per a viatges no planificats.

Atentament

Equip directiu del Centre Mèdic les Moreres

Deixa un comentari

Your email address will not be published.